Споделена рецепта от клиент…
С удоволствие Ви споделяме рецепта за известната торта Франкфуртски венец направена с продукти от Decoshop.bg
За крема:
– 1л Мляко
-100гр Нишесте
-120-150гр. Захар
-250гр Масло
-250гр Пудра захар
–Ванилия
– 2-5с.л. Концентрат Вишна, Ягода или Малина
За блатовете:
-250гр Масло
-230-250гр Захар
-щипка Сол
-4 Яйца
-230гр Брашно
-1пак. Бакпулвер
-50мл Мляко
–Ванилия
За крокана:
-200гр Бадеми
-100гр Захар
-2с.л. Масло
Кремът:
1)Разтворете нишестето с част от студеното мляко. В останалото мляко добавете захарта оставете сместа на котлона да заври. Добавете разтвореното нишесте в горещото мляко. Когато се сгъсти, изключете котлона и разбърквайте докато не стане хомогенен крем. Готовият крем го покрийте плътно и го оставете да се охлади напълно.
2) Пудрата захар я смесете с предварително размекнатото масло и го избийте на маслен крем. Добавете ванилията.
3) След като нишестеният крем е охладен, го добавете към масленият и разбърквайте, докато се получи гладък крем. Ако е нужно, можете да използвате пасатор за по-голяма финост. Оставете в хладилника.
Блатът:
1)Избийте маслото, като добавите ванилията, солта и захарта.
2)След това добавайте яйцата едно по едно.
3)Пресейте брашното с бакпулвера и го добавете към маслото.
4)разбъркайте сместа и добавете млякото, докато се получи гладко тесто.
5) изсипете тестото в кексова форма и печете в предварително загрята фурна за около 40ми
6) След като се изпече, оставете блатът да се охлади, извадете го от формата и го разрежете хоризонтално на три равни части.
Кроканът:
1) Запечете за кратко натрошените бадеми.
2) Добавете захарта и след това маслото и разбърквайте докато не се карамелизира.
3) Оставете да се охлади.
Сглобяване:
1) Разделете крема на 3 части – 2 за пълнеж и една за декорация. Предвидете повече за декорация!
2) Разтворете концентратът с малко вода, за да се получи гъст сироп.
3) Вземете най-долният блат и разнесете равномерно част от плодовия сироп
4) Нанесете предвидето количество крем и го разстилете равномерно.
5) Повторете по същия начин и със следващия блат.
6) Поставете и третия блат и с част от останалия крем измажете целият сладкиш
7) Поръсете с крокан
8 ) Останалият крем сложете в пош с накрайник по избор и направете розички върху сладкиша.
9) Декорирайте с череши.