Кето палачинки в 3 вариации
![Кето палачинки в 3 вариации](/thumbs/1/1.jpg)
![Кето палачинки в 3 вариации](/thumbs/4/1.jpg)
В тази статия споделяме една много любима наша рецепта за кето палачинки, подходящи за сутрешна закуска, лек брънч или леко хапване през деня.
Ще предложим и трите варианта, а Вие ще изберете Вашия фаворит.
За около 30 минути ще приготвите вкусна и здравословна закуска в три вариации:
– с полодове
– с шоколад
– със сирене
Гарантираме, че ще бъде забавно приключение с вкусен резултат !
Ако искате да приготвите веган-кето вариант в рецептата – заменете прясното мляко с кокосово и маслото с кокосово.
За палачинките:
![За палачинките:](/resources/3.jpg)
– 200гр. бадемово брашно
– 4 яйца
– 2 с.л. прясно мляко
- 250мл. кокосово мляко
– 1 ч.л. бакпулвер
– масло за намазване на тигана
За шоколадовият мус:
![За шоколадовият мус:](/resources/4.jpg)
– 50гр. шоколад с малтитол
– 2 бр авокато
– 1 с.л. пълномаслено какао
– 30гр. бадеми
За плодовия дресинг:
![За плодовия дресинг:](/resources/2.jpg)
– 50гр. малини
– 100гр. боровинки
– 100гр. червен касис
– сокът от половин лимон
– 1 ч.л. еритритол
За крема от сирена:
![За крема от сирена:](/resources/6.jpg)
– 150гр. маскарпоне
– 100гр. крема сирене
– свежа мащерка
– свеж магданоз
Начин на приготвяне:
![Начин на приготвяне:](/resources/5.jpg)
В купа избийте добре яйцата, добавете към тях кокосовото и прясно мляко, след това добавете бадемовото брашно.
Накрая добавете бакпулвера, разбъркайте добре сместа и оставете да отпочине за 5 минути.
По някога добаяме в сместа и лъжица какао, за да получим бадемово-какаови палачинки.
Може да ги правите в малък размер-по 3 броя в тиган с диаметър около 6см или да изливате една голяма.
Върху нагорещения тиган намажете с краве или кокосово масло, след като станат златисти от едната страна, ги обърнете.
Броят на палачинките ще е различен в зависимост от размера в който ги направите.
След като ги изпечете, като количество изглеждат малко, но бадемовото брашно засища в пъти повече от пшеничното.
Направете желаната от Вас комбинация.