С какво да измажем под Фонданов/Вафлен принт
Една тема, която доста често се засяга и дискутира, несъмнено !
Независимо от това дали сте избрали да използвате Вафлен или Фонданов принт за своята торта, важно е да знаете някои малки, но много важни тънкости.
На първо място листовете трябва да бъдат съхранявани в помещение с подходящи условия – не трябва да бъдат нито прекалено изсъхнали, нито влажни и лепкави.
За да се избегне също размазване на цветовете от самата картинка на принта или евентуално размиване или свличане,
използвайте Желе Кристалина – неутрално, натурално желе. Служи за изолиране на принта от самият крем, тоест по този начин се изолира влагата от листа и се предотвратява размазването.
Първо изрежете листа под формата на кръг или по друг начин в зависмост от изображението. Ако листът е фонданов, отзад на гърба на листа има слой ацетатно фолио, което трябва да бъде премахнато. При вафлените листове няма такова. Следваща важна стъпка е внимателното полагане на листа – трябва да бъде направено бавно и постененно, от едната страна към другата, изгонвайки балончетата въздух своевременно.
След като листът ни е положен, можем да оставим тортата в този вид или да добавим последен щтрих. За вафлените листове е силно препоръчително да бъдат завършени отново с тънък слой Желе Кристалина. Докато след поставянето на фондановия лист, не е задължително да измазмазвам при съхранение на тортата при ниска влажност.
Какво да направим, за да избегнем използването на Желе кристалина?
Тогава поръчайте своя принт на Фонданова хартия. Изрежете листа и сложете върху тортата възможно най-късно преди поднасяне. За около час - два изобнраженията няма да се размажат, дори и да не са изолирани с желе.
След като вече сте по-добре информирани, пробвайте да направите свой маслен крем. Ето една примерна рецепта за такъв:
Продукти :
- 1 яйце
- 200гр захар
- 150мл прясно мляко
- Ванилия (течна или суха, може и друг аромат)
- 250гр масло (хубаво е да е на стайна температура)
Приготвяне:
1.Разбъркайте яйцето със захарта,ванилията и орясното мляко.
2.Сложете на умерен котлон и бъркайте постоянно, до завиране.Варете около 1 минута и махнете от котлона.Сипете крема в подходящ съд и го покрийте със стреч фолио,докато е горещ.Фолиото трябва да е залепено за повърхността на крема, за да не хваща коричка. Оставете да се охлади напълно.
3.Разбийте маслото с миксер, до гладък крем.Постепенно добавете останалия млечен крем и продължете до получаването на хубав маслен крем.
Сложете в хладилника за няколко минути, за да стегне преди да го използвате.
Може да добавите хранителни бои за оцветяване или какао.
Да Ви е сладко! 🙂