Назад до Форми и рингове за печене Patisse

Алуминиева форма за Пандоро/Pandoro Ø16,5 H13

Арт.№: PAT17 Принтирай
Неналичен
Доставка и плащане

Продуктът вече е разпродаден, оставете Вашата ел. поща, за да Ви уведомим щом го получим отново или да Ви предложим негов заместител.

Ел. поща
Добави в любими
Твоите любими продукти

 

    • Спецификации: Професионална форма с алуминиево покритие за печене на Панетоне - Прочутият Италиански коледен козунак.

 

    •  Диаметър - 16.5см

 

    • Височина - 13см

 

    • Рецепта за панетоне: 



 

Брашно - около 370 - 380 гр
Нишесте - 25гр
Вода - 50мл
Мая - 1/2 с.л. суха или 10 г прясна
Яйца - 2 големи + 2 жълтъка
Захар - 100гр
Сол - 1/4 ч.л.
Масло - 125 г меко краве + 15 г за отгоре
Ванилия - 10гр
Портокалови кори - на вкус
Портокали - сока от 1/2 портокал + настърганата кора от 1/2 портокал
Лимони - сока от 1/2 лимон + настърганата кора от 1/2 лимон
Стафиди - 100гр
Сушени плодове - по избор 100гр
Ром или коняк - 50мл


 

1: Пригответе си форма за панетоне,разтворете маята с 1 с.л. захар в топлата вода докато шупне. Сложете стафидите в купа и ги залейте с рома.
2: Пресейте брашното и сложете 2/3 от него в купата. Прибавете шупналата мая, 2 яйца, портокаловия сок и захарта. Объркайте добре, покрийте купата с прозрачно фолио и оставете тестото на топло да втаса - трябва да стане на мехурчета и да утрои обема си.
3: След това прибавете жълтъците, солта, настърганата портокалова и лимонова кора и лимоновия сок. Отново размесете всичко много добре и добавете останалото брашно и нишестето.
Бъркайте до получаване на гладко тесто. Нарежете мекото масло на парченца и при непрекъснато бъркане го смесете с тестото. Бъркайте, докато маслото се разтопи и се получи доста меко и лепкаво тесто.
Ако е прекалено течно, може да добавите няколко с.л. брашно, но не прекалявайте. Оставете отново да втаса. 4: Прехвърлете го на набрашнен плот, оформете с намазнени ръце топка и го сложете в намазнена купа. Покрийте го и оставете да удвои обема си.
5: Отново го прехвърлете върху набрашнен плот и го размесете със сушените плодове и захаросаните корички. Ако лепне прекалено, набрашнявайте ръцете си. Отново го върнете в намазнената купа. Покрийте и оставете в хладилник за 3-4 часа.
6: Извадете вече стегналото се тесто, оформете го на топка и го сложете в предварително подготвената форма за печене. Направете отгоре кръст с нож и намажете повърхността с леко разтопено масло. В средата на кръста сложете малка бучица масло.
Загрейте фурната на 195 градуса. Панетонето се слага в алуминиева тавичка за еднократна употреба и се оставя да втаса на топло, докато се подаде над ръба на стената.
7: Сложете го да се пече за 10-15 минути, след което намалете температурата на около 170-180 и печете още 40-45 минути. За да не прегори, към средата на печенето покрийте коледния сладкиш с алуминиево фолио. Готовият Панетоне се вади, маже се с масло и се увива с кърпа, докато напълно се охлади.
Алуминиева форма за Пандоро/Pandoro Ø16,5 H13
Алуминиева форма за Пандоро/Pandoro Ø16,5 H13

Характеристики

Височина
16,5см
Диаметър
13см
Тегло (кг.)
0.20
loading...