Изберете страница

Една тема, която доста често се засяга и дискутира, несъмнено !

Независимо от това дали сте избрали да използвате Вафлен или Фонданов принт за своята торта, важно е да знаете някои малки, но много важни тънкости. 

На първо място листовете трябва да бъдат съхранявани в помещение с подходящи условия – не трябва да бъдат нито прекалено изсъхнали, нито влажни и лепкави.

За да се избегне също размазване на цветовете от самата картинка на принта или евентуално размиване или свличане, трябва да измажете отдолу или с маслен крем…

Или с Желе Кристалина – неутрално, натурално желе. Използват се, за да изолират крема от самия принт, тоест по този начин се изолира влагата от листа и се предотвратява размазването. 

Следваща важна стъпка е внимателното полагане на листа – трябва да бъде направено бавно и постененно, от едната страна към другата, изгонвайки балончетата въздух своевременно.

След като листът ни е положен, можем да оставим тортата в този вид или да добавим последен щтрих. За вафлените листове е силно препоръчително да бъдат завършени отново с тънък слой Желе Кристалина. Докато след поставянето на фондановия лист, не е необходимо да измазмазваме.

След като вече сте по-добре информирани, пробвайте да направите свой маслен крем. Ето една примерна рецепта за такъв:

Продукти :

  • 1 яйце
  • 200гр захар
  • 150мл прясно мляко
  • Ванилия (течна или суха, може и друг аромат)
  • 250гр масло (хубаво е да е на стайна температура)

    Приготвяне:

    1.Разбъркайте яйцето със захарта,ванилията и орясното мляко.

    2.Сложете на умерен котлон и бъркайте постоянно, до завиране.Варете около 1 минута и махнете от котлона.Сипете крема в подходящ съд и го покрийте със стреч фолио,докато е горещ.Фолиото трябва да е залепено за повърхността на крема, за да не хваща коричка. Оставете да се охлади напълно.

    3.Разбийте маслото с миксер, до гладък крем.Постепенно добавете останалия млечен крем и продължете до получаването на хубав маслен крем.

    Сложете в хладилника за няколко минути, за да стегне преди да го използвате.

    Може да добавите хранителни бои за оцветяване или какао.

    Да Ви е сладко! 🙂