Изберете страница

Блог

Споделена рецепта от клиент…

Споделена рецепта от клиент…

С удоволствие Ви споделяме рецепта за известната торта Франкфуртски венец направена с продукти от Decoshop.bg За крема: - 1л Мляко-100гр Нишесте-120-150гр. Захар-250гр Масло-250гр Пудра захар-Ванилия- 2-5с.л. Концентрат Вишна, Ягода или Малина За  блатовете: -250гр...

С какво да измажем под Фонданов/Вафлен принт

С какво да измажем под Фонданов/Вафлен принт

Една тема, която доста често се засяга и дискутира, несъмнено !Независимо от това дали сте избрали да използвате Вафлен или Фонданов принт за своята торта, важно е да знаете някои малки, но много важни тънкости. На първо място листовете трябва да бъдат...

Колко “Френски” е Френският макарон ?

Колко “Френски” е Френският макарон ?

Има много истории и слухове относно къде и как се е появил френският макарон.... Но има ли изобщо някоя която да доказва произхода на така обичания десерт ?Хммм...? Ето няколко факта доказали се с времето.Смята се, че френската дума macaron се появава във...

Знаехте ли, че Бадемовият марципан…

Знаехте ли, че Бадемовият марципан…

През Средновековието аптекарите го предлагали като лекарство срещу отчаяние и пиянство. В социалистическа България му откраднаха името. Днес марципанът е едно от най-изисканите и скъпи лакомства. В България представите за марципана в недалечното...