Блог
С какво да измажем под Фонданов/Вафлен принт
Една тема, която доста често се засяга и дискутира, несъмнено !Независимо от това дали сте избрали да използвате Вафлен или Фонданов принт за своята торта, важно е да знаете някои малки, но много важни тънкости. На първо място листовете трябва да бъдат...
Колко “Френски” е Френският макарон ?
Има много истории и слухове относно къде и как се е появил френският макарон.... Но има ли изобщо някоя която да доказва произхода на така обичания десерт ?Хммм...? Ето няколко факта доказали се с времето.Смята се, че френската дума macaron се появава във...
Знаехте ли, че Бадемовият марципан…
През Средновековието аптекарите го предлагали като лекарство срещу отчаяние и пиянство. В социалистическа България му откраднаха името. Днес марципанът е едно от най-изисканите и скъпи лакомства. В България представите за марципана в недалечното...
Да, да и пак да за какаовото масло
Какаови зърна… Да сигурни сме, че повечето от Вас вече си представят шоколад.